Duo Expositie Marcelle van Engelen (schilderijen) & Liedeke van de Kreeke (Beeldhouwwerk)

Van zaterdag12 t/m zondag 27 oktober 2019 exposeren Marcelle van Engelen & Liedeke van de Kreeke in Huize Vredenburg Klapstraat 112 in Westervoort. In Grand Café-restaurant 'Huis ter West' Zuidelijke Parallelweg 3, hangt werk van Marcelle van Engelen.

De opening van de exposite vindt plaats op vrijdagavond 11 oktober 2019 om 19.30 uur in Huize Vredenburg.

 

Marcelle van Engelen  

Na een arbeidzaam leven als stedenbouwkundige wil ik steeds meer met mijn handen bezig zijn : keramiek. Klei is boeiend, dwingend om constructief te zijn en uit te denken wat je wilt….een wisselwerking tussen handen en hoofd. Na de keramiekopleiding van de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk ontwikkelde ik een vormentaal die gedragen wordt door de organische en toch strakke vormen.

Maar ik zocht ook kleur ! Schilderen is daarbij thuiskomen . Kleuren naast elkaar zetten , kijken wat oranje doet naast turquoise of verschillende blauwen over elkaar, hoe werk je van blauw naar paars ? Niet alleen de kwast maar ook het paletmes gebruik ik daarbij. Dan krijg je mooie streken en zingt de ondertoon ook een beetje mee.

Als ik schilder sluit ik mij graag af, ben geconcentreerd bezig met mijn materiaal. Muziek is daarbij een goed maatje , die gedachten bij elkaar houdt , van Bach, de Canto van Ten Holt tot Herman van Veen of gewoon shuffle op mijn IPhone.

Als ik schilder met acryl op linnen , aangebracht met het paletmes. Door dit breed of smal te hanteren kan ik nuances aanbrengen en dat geeft telkens een andere toon , waardoor het helemaal gaat leven, met kleurnuances die dichtbij verwonderend zijn en veraf een impressie geven. Ik schilder intuïtief, van binnenuit.

marcelle 02marcelle 03 marcelle 01marcelle 04

Liedeke van de Kreeke 

Even voorstellen :

Liedeke van de Kreeke , ik woon sinds 13 jaar in Westervoort en maak al 20 jaar beelden. Autodidact , gewoon lekker bezig zijn met serpentijn ( metamorfe natuursteen.

Het mooiste moment in het proces van beelden maken : de betovering / invloed van de steen op het moment dat je het beeld in de was zet of nat maakt.

Ik kan het nog zo mooi bedoelen de steen maakt het beeld ( of niet ? ).

Liedeke van de Kreeke

 liedeke 1   liedeke 3liedeke 2liedeke 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 


Verwacht

Kunstwerk Westervoort heeft de volgende exposities gepland:

  • Harrie Kemperman van 1 november t/m/ 1 december 2019. 

         

 

 

Muziekwerk heeft de volgende concerten gepland:

 

  • Schudden voor gebruik
    zondag 24 november 2019


           

 

 

 

Meer informatie